Zwemlessen

 

 

Zwembad de Sawn Stjerren Hallum biedt het enige echte Zwem-ABC!

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets momenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid bij  Openluchtzwembad de Sawn Stjerren.

Ons les aanbod: 3 keer per week 25 minuten op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag. Wij lessen in de zomervakantie door op de ochtend. Voor een optimaal resultaat en waarbij de concentratie volledig benut wordt. Dit alles voor een vast bedrag per seizoen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lessen volgen kan vanaf 5 jaar, mits je voor 1 januari 2023 5 jaar bent geworden. Deze regel vervalt wanneer je  ABC lessen elders hebt gevolgd, watervrij bent en een globale beenslag beheerst. Dit alles in overleg met de leidinggevende. 

Opgave voor de zwemles is verplicht! VOL = VOL! Na opgave ontvang je een bevestiging via de mail.

Er kan opgegeven worden voor de volgende zwemlessen: A-diploma, B-diploma en C-diploma, Survival, Snorkelen, Zwemvaardigheid, Aquarobics, Aquavitaal (=trimzwemmen), Aquasportief (=triathlonzwemmen) en Aanleren Borstcrawl. 

Hieronder staan de verschillende opgaveformulieren voor de diverse diploma's, klik op de link om te openen:

Opgaveformulier ABC Zwemles 2023 (A diploma, B diploma, C diploma) 

Opgaveformulier Vervolgdiploma's (Zwemvaardigheid, Survival, Snorkelen)

Opgaveformulier Doelgroepen 2023 (Aquarobics, Aquavitaal (=trimzwemmen, Aquasportief (=triathlon zwemmen), Aanleren Borstcrawl)

 

Wij werken conform de Gedragscode Zwembranche

Bij deze gedragscode hoort ook een landelijk meldpunt. Hier kunt u terecht als u ondervindt (of denkt) dat er afgeweken wordt van de geldende regels en de waarden en normen. 

 

 

Alle zwemlessen op een rijtje:

 

Voor alle zwemlessen geldt dat er een leskaart plus entree (abonnement) aan verbonden is. Er zijn leskaarten voor 1x, 2x en 3x per week. Voor de ABC diploma’s zijn vaste lesdagen gepland. Voor alle overige diploma’s geldt dat het afhankelijk is van de animo die er is. Aan de hand van alle opgaves kunnen we een passend lesschema met tijden maken. 

 

Zwemlessen voor kinderen:

A diploma           

Voor het A diploma krijgen de kinderen bij ons drie keer per week zwemles. (Twee keer per week kan ook maar dan wel op 2 vaste dagen.) De lessen zijn op maandag, dinsdag en donderdag tussen 16.45 en 18.30 uur. Deze zwemlessen duren 25 minuten per keer. In de zomervakantie gaan deze zwemlessen naar de ochtenden tussen 8.30 en 10.30 uur.

B diploma

Voor het B diploma krijgen de kinderen bij ons twee keer week zwemles. De lessen zijn op dinsdag en donderdag tussen 16.45 en 18.30 uur. Deze zwemlessen duren 30 minuten per keer. In de zomervakantie gaan deze zwemlessen naar de ochtenden tussen 8.30 en 10.30 uur.

C diploma

Voor het C diploma krijgen de kinderen bij ons twee keer week zwemles. De lessen zijn op dinsdag en donderdag tussen 16.45 en 18.30 uur. Deze zwemlessen duren 30 minuten per keer. In de zomervakantie gaan deze zwemlessen naar de ochtenden tussen 8.30 en 10.30 uur.

Snorkelen

Voor het Snorkeldiploma krijgen de kinderen bij ons één keer per week zwemles. Deze zwemles duurt 30 minuten per keer. In de zomervakantie gaat deze zwemles naar de ochtend tussen 8.30 en 10.30 uur. Voor dit diploma geldt dat er voldoende animo moet zijn om het door te laten gaan. Vandaar dat de lesdag ook nog niet bekend is.

Survival

Voor het Survivaldiploma krijgen de kinderen bij ons één keer per week zwemles. Deze zwemles duurt 30 minuten per keer. In de zomervakantie gaat deze zwemles naar de ochtend tussen 8.30 en 10.30 uur. Voor dit diploma geldt dat er voldoende animo moet zijn om het door te laten gaan. Vandaar dat de lesdag ook nog niet bekend is.

Zwemvaardigheid

Voor het Zwemvaardigheidsdiploma krijgen de kinderen bij ons één keer per week zwemles. Deze zwemles duurt 30 minuten per keer. In de zomervakantie gaan deze zwemlessen naar de ochtenden tussen 8.30 en 10.30 uur. Voor dit diploma geldt dat er voldoende animo moet zijn om het door te laten gaan. Vandaar dat de lesdagen ook nog niet bekend zijn.

 

Zwemlessen voor volwassenen:

Aquavitaal (trimzwemmen)

Iedere woensdagochtend van 9.30 tot 10.00 uur is er trimzwemmen. Elke les is anders. Verschillende activiteiten/zwemmen onder leiding van een gediplomeerde instructeur.

Aquasportief (Triatlonzwemmen)

Iedere maandagavond en donderdagavond van 20.15 tot 21.00 uur is er het triatlonzwemmen. Onder leiding van een gediplomeerde instructeur werken aan je borstcrawl/techniek en uithoudingsvermogen. Bij voldoende animo gaan we de groep splitsen in beginners en gevorderden. Daarmee worden de lesdagen ook gewijzigd maar dit hangt af van de opgave.

Altijd al de borstcrawl willen leren! Vanaf 2022 is er op woensdagavond van 20.15-20.45 uur voor volwassenen aanleren borstcrawl! Geef je op want VOL=VOL!

Aquarobics

Iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.00 uur is er aquarobics. Onder leiding van een gediplomeerde instructeur sportief bezig zijn met behulp van de muziek.